Heste

Kan heste også få neglesvamp?

e835b1092bf3043ecd0b470de7444e90fe76e6d218b4134692f0c6_640_horse

De fleste tænker nok på mennesker når de tænker på neglesvamp. Neglesvamp er da også noget der kun angriber mennesker, det kan du læse mere om i den her artikel. Men heste kan få noget der minder meget om neglesvamp i deres klove. Er du nysgerrig på at finde ud af mere så læs med her.

Svamp på hoven skal behandles med kærlighed

Så snart du opdager misfarvninger på din hests hove skal du være vaks. Det kan nemlig være tegn på at din hest har fået svamp. Dette kommer ofte af at der har ligger for meget afføring i stalden i for lang tid. For at komme neglesvamp eller mug til livs skal du i første omgang sørge for at rense godt og grundigt ud i stalden. Derefter vil det være en god ide at rense hestens hove med sæbevand og måske også med en fil. Derved sikrer du at hestens hove er rene og klar til selv at være med til at behandle svampen.

Hvis sæbevand ikke virker

Hvis sæbevand ikke klarer tricket i sig selv skal du ud i en lang dyrere løsning. Det kræver nemlig at du så investerer i noget rigtig dyrt hov plejemiddel. Skin healer plejer at kunne klare det meste. Du kan finde mere inspiration her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *