Hunde

Står I og overvejer, om en hundehvalp skal flytte ind hos jer?

Under Coronakrisen var der to forskellige tendenser, som mange af os danskere fulgte. Den ene var at lave en hules masse gør-det-selv-projekter og få fikset en masse praktiske ting ved huset, hvilket også var grunden til at materialepriserne steg, og håndværkerne aldrig har løbet stærkere. Den anden trend var hundehvalpe. Der var utrolig mange danskere, som erhvervede sig en hundehvalp under Corona, ja faktisk så mange at udtrykket ”Corona hund” blev opfundet. Desværre kan vi nu se, at der er mange familier, som ikke har mulighed for at passe hunden, nu når hverdagen er startet igen, og det er selvfølgelig ikke optimalt. Dette skriv skal ikke handle om bagsiden ved det hundehvalpeboom, vi oplevede under Corona, men derimod være en lille guide til dig, som overvejer at få hvalp.

Hvilket foder er bedst?

Folk har gode råd og ofte også mange af dem, især når det kommer til børneopdragelse eller hvalpeopdragelse, så du skal selvfølgelig forhøre dig omkring blandt din vennekreds og familie i forhold til, hvad der er godt og skidt af foder, men samtidig skal du også huske på, at med mindre nogle i din omgangskreds er uddannet dyrelæge eller dyrepasser, så baserer de deres svar på baggrund af deres egen erfaring. Du kan sammenligne det lidt med at spørge 10 forskellige omkring, hvad der er den bedste måde at leve på. Du vil højst sandsynlig få 10 forskellige svar og alle baseret på subjektive holdninger. Så er du i tvivl om, du skal vælge kornfrit hundefoder eller ej, eller måske glutenfrit hundefoder, så spørg din lokale dyrelæge. Ved at spørge dyrlægen får du i hvert fald det mest objektive svar.

Hvad skal man ellers vide med hvalpe?

At få en lille hvalp ind i dit hjem kræver en masse tilpasning, bevares de er selvfølgelig det hele værd, men du kan risikere at få en lille hvalp, som bare ikke kan lide at være alene hjemme. Når mange af os arbejder fra 8-16 hver dag, betyder det mange timer alene for hvalpen, og det er ikke bare noget, som du kan forvente, at hvalpen kan fra starten af. Dette skal i mange tilfældes trænes, så den lærer at være alene hjemme. Lige meget hvilken race du vælger, for det har også stor betydning, så vil det være en god idé, både for dig og hvalpen, at gå til hvalpetræning.

Sæt dig ind i hunderacer

Det er ikke ligegyldigt, hvilken hunderace du vælger, når du er ude og kigge på hund. De forskellige racer har forskellige krav til motion og stimulering, så hvis du på forhånd ved, at du ikke har tid eller plads til at give din hund masser af motion, så er det nok ikke en god idé at gå efter racer som kræver det. Det kan godt være, at I som familie har forelsket jer i en speciel hunderace, men hvis den ikke passer til jeres livsstil, så bliver det nok ikke noget godt bekendtskab.

Hund fra internat

Hvalpe er fantastik søde, men måske vil en voksen hund passe bedre ind i jeres familie. Overvej om I ikke kunne tænke jeg at give en voksen hund en chance. I kan forhøre jer hos de forskellige internater og også få rigtig godt vejledning i forhold til, hvilken hund, der kunne passe til jer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *